Vind en vergelijk goedkope
vluchten naar Kroatië

Vliegtickets Kroatië

Vliegtickets Kroatië

Kroatië is ligt in het zuidoostelijke deel van Europa op het Balkanschiereiland. De naam Kroatië wordt voor het eerst gebruikt in de negende eeuw na Christus maar ook voor deze tijd werd het huidige Kroatië al vele jaren bewoond. In de middeleeuwen was er spraken van het Koninkrijk Kroatië. Dit koninkrijk is door de eeuwen heen meerdere malen ingenomen en verslagen maar wist altijd weer terug te komen. Kroatië is door de eeuwen heen geregeerd door de Hapsburgers, de Ottomanen, de Italianen, de Hongaren en de Venetianen. Na de Eerste Wereldoorlog werd de eerste poging gedaan om samen met enkele andere Balkanlanden samen Joegoslavië te vormen. Deze poging mislukt hopeloos. Na de Tweede wereldoorlog werd onder het communistische beleid van Tito een tweede poging gedaan maar na de dood van deze leider in 1980 zou ook deze poging mislukken. Op 25 juli 1991 verklaarde Kroatië zich samen met Slovenië onafhankelijk van Joegoslavië. Dit was het begin van een hevige oorlog die aan veel mensen het leven heeft gekost. Tegenwoordig is Kroatië een populaire vakantiebestemming aan de Adriatische Zee. Vanuit heel Europa maar ook uit andere delen van de wereld komen er ieder jaar miljoenen toeristen naar Kroatië toe. Dit hoofdzakelijk om het heerlijke klimaat, de schitterende historische steden en de prachtige natuur. Goedkope vliegtickets Kroatië boek je eenvoudig op oranjevliegtickets.nl

 

Goedkope vliegtickets Kroatië vergelijken en boeken

Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal vliegtickets Kroatië. Onze geweldige vergelijker van vliegtickets bij de beste vliegmaatschappijen van Nederland zijn wij bij de verschillende bedrijven uitgekozen tot het meest succesvolle partner. Het mooie van onze website Oranjevliegtickets.nl is dat u met een zoekopdracht direct de prijzen laadt van de door u aangevinkte aanbieders zoals TUI, Transavia of KLM ect.

 

Vluchten naar Kroatië boeken bij Oranjevliegtickets.nl

Kroatië is ook rijk aan meren. De Plitvice meren zijn ongetwijfeld de bekendste, maar ze zijn betrekkelijk klein in vergelijking tot bijvoorbeeld het visrijke Vranameer ten zuidwesten van Zadar. Veel grote en kleine rivieren vind je in het noorden van het land. De meest bekende rivier is de Drava, een zijrivier van de Donau. Deze rivier vormt de grens met Hongarije. Ook de Save is een zijrivier van de Donau. Voor de kust liggen 1185 eilanden, waarvan er 66 bewoond zijn. De grootste eilanden zijn Krk (door een brug met het vasteland verbonden) en Cres.

 

Goedkope vliegtickets Kroatië combineren met Hotel boeken

De Oranje Vliegtickets reisexperts houden ervan om het perfecte hotel voor je uit te zoeken. Zo kunnen we een hele reeks hotels voor je regelen zodat je tijdens je roadtrip elke dag opnieuw een fijne slaapplaats hebt, maar evengoed enkele nachtjes hotel voor je boeken wanneer jij op citytrip gaat. Hou je van charmante pensionnetjes of ga jij eerder voor het meest fancy hotel in town? Kies je een budgetoptie, of absolute luxe? Wat je voorkeur ook is, we zoeken voor de beste accommodatie. Ruime keuze uit alle types hotels: budgethotels, ketenhotels, vliegveldhotels, snelweghotels, onafhankelijke accomodaties, kleine familiehotels, designerhotels. Goedkope vliegtickets naar en goedkope hotel boek je eenvoudig op oranjevliegtickets.nl

 

Huurwagen boeken in Kroatië

Reizen met een huurwagen is net zo makkelijk als er eentje reserveren. Kies je data en locatie en boek eenvoudig je huurwagen via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Met een ruim aanbod aan wagens in 120 landen en op 8.000 locaties vind je vast de perfecte ride. Je reist 100% zorgeloos, want je huurwagen is all-in en er zijn nooit extra kosten ter plaatse. Zo kan jij je volledig concentreren op je roadtrip!

Vliegtickets Praag

Praag

De Gouden Stad. Praag is de prachtige hoofdstad van Tsjechië die inmiddels vele bijnamen toebedacht is. De meest gebruikte bijnaam is de Gouden Stad, waarmee vooral de schoonheid van Praag eer aangedaan wordt.

Andere bestemmingen in Kroatië
Reisinspiratie
Onze laatste reistips, deskundige weetjes en branch-inzichten om je reis onvergetelijk te maken

Nog wat meer over Oranje Vliegtickets

Dit is waarom mensen Oranje Vliegtickets gebruiken als gratis vergelijker
om goedkope vluchten te zoeken

Boek de beste deals

We zoeken en vergelijken actuele prijzen van meer dan 1200 maatschappijen voor vluchten en hotels. Zo vind je altijd de goedkoopste vliegtickets Kroatië en beste reisdeals.

100% prijstransparantie
Hoe vaak je ook zoekt, je zoekacties hebben geen invloed op de prijzen die je vindt. We gebruiken geen cookies om prijzen aan te passen of te verhogen.
Betrouwbaar en gratis
Wij zijn geheel gratis in gebruik – geen verborgen kosten of vergoedingen – en we worden aanbevolen door door vele reisblogs en reistips websites.