jul 03
Goedkoop backpacken in Azië

10 plekken om goedkoop te backpacken in Azië

Goedkoop backpacken in Azië

Wil je gaan backpacken in Azië maar heb je niet heel veel budget? Oranje Vliegtickets vergeleek de aanbevolen dagbudgetten van Lonely Planet en legde een aantal populaire bestemmingen in Azië naast elkaar. Het resultaat is deze shortlist met goedkope backpack landen in Azië. Had jij deze top 10 met goedkope vakantiebestemmingen verwacht?

10. Laos

Laos ligt ingesloten tussen populaire bestemmingen als Thailand, Vietnam en Cambodja, maar in dit groene backpackland kun je relatief makkelijk buiten de paden reizen. Ideaal als je op zoek bent naar onontdekte plekjes en een authentieke ervaring. Want zodra je de grotere steden achter je hebt gelaten, kom je terecht in boerendorpjes waar ze geen Engels spreken, geen elektriciteit hebben en waar je kan overnachten in kleinschalige homestays bij de mensen thuis. Backpacken in Laos staat garant voor een onvergetelijk avontuur.

Aanbevolen dagbudget voor backpackers: € 42 *
Vliegticket Laos: vanaf € 534 *

Laos

9. India

Backpacken in India, you love it or you hate it. India is niet het makkelijkste backpack land, maar als je de cultuurshock hebt overleefd zal haar schoonheid zich aan je openbaren. Zorg dat je in ieder geval een bezoek brengt aan de Taj Mahal en Varanasi, en probeer ook woestijnprovincie Rajasthan in je schema te passen. Bijkomen van alle indrukken kan vervolgens op het strand in Goa of Kerala, waar het iets gemoedelijker is dan in het noorden van het land.

Aanbevolen dagbudget voor backpackers: € 37 *
Vliegticket India: vanaf € 349 *

India

8. Vietnam

Vietnam is goedkoop, veilig en je kunt er comfortabel rondreizen. Reden genoeg dus om een backpackreis naar Vietnam te plannen. Combineer natuur met cultuur, en miljoenensteden met ongerepte stranden, want er valt hier genoeg te zien en te doen. Halong Bay mag je natuurlijk niet overslaan, maar wat dacht je van een boottocht door de Mekong Delta en een paar dagen chillen op het tropische eiland Phu Quoc?

Aanbevolen dagbudget voor backpackers: € 33 *
Vliegticket Vietnam: vanaf € 388 *

Vietnam

7. Sri Lanka

Sri Lanka wordt ook wel de Traan van India genoemd, maar wij vinden de omschrijving India light beter passen. Sri Lanka lijkt namelijk in veel opzichten op India, maar het is er een stukje gemoedelijker en daarom makkelijker rondreizen. En dat rondreizen doe je bij voorkeur in de trein. Niet omdat het goedkoop is, maar omdat het een van de leukste manieren van vervoer is. Onderweg zie je namelijk de mooiste landschappen aan je raampje voorbij trekken en in de trein zelf liggen leuke ontmoetingen met locals in het verschiet. Met een aanbevolen dagbudget van € 31 is Sri Lanka een van de goedkoopste backpack landen in Azië.

Aanbevolen dagbudget voor backpackers: € 31 *
Vliegticket Sri Lanka: vanaf € 482 *

Sri Lanka

6. Indonesië

Met meer dan 17.000 eilanden is Indonesië de ideale bestemming om te gaan eilandhoppen en backpacken. Elk eiland heeft zijn eigen cultuur, tradities en keuken, en daarom is geen reis hetzelfde. Je kunt maanden rondreizen en steeds weer nieuwe indrukken opdoen. Mede daarom is Indonesië zo’n geliefd land om te gaan backpacken, maar ook de lage prijzen zijn een goed motief om een ticket te boeken naar Indonesië.

Aanbevolen dagbudget voor backpackers: € 30 *
Vliegticket Indonesië: vanaf € 380 *

Idonesië

5. Filippijnen

Zelfs doorgewinterde backpackers zullen worden verrast door de Filippijnen, want dit land is compleet anders dan het vasteland van Azië. De Filippijnen is een aaneenschakeling van mooie eilandjes en je hebt er het paradijs binnen handbereik. Je vindt er afgelegen stranden waar je je even alleen op de wereld waant, maar ook gezellige backpackersdorpjes waar je gegarandeerd een hoop gelijkgestemden tegenkomt. Ga je backpacken in Azië? Sla de Filippijnen niet over.

Aanbevolen dagbudget voor backpackers: € 29 *
Vliegticket Filippijnen: vanaf € 370 *

Filippijnen

4. Thailand

Miljoenensteden, paradijselijke stranden, indrukwekkende natuurparken en mysterieuze tempels: Thailand heeft het allemaal. Niet zo gek dat dit een van de populairste backpack landen ter wereld is. Dat heeft er ook mee te maken dat het leven hier niet duur hoeft te zijn, want dankzij de rijke street food cultuur kun je zelfs in hoofdstad Bangkok voor een prikkie op straat eten. Niet voor niets dat Bangkok op plek vier staat in dit overzicht met goedkope backpack landen in Azië.

Aanbevolen dagbudget voor backpackers: € 26 *
Vliegticket Thailand: vanaf € 378 *

Thailand

3. China

China is reusachtig en het is onmogelijk om alles in dit fascinerende land te kunnen bekijken. Je zult dus keuzes moeten maken. Kies je voor de hectische miljoenensteden Beijing en Shanghai, of ga je liever naar de indrukwekkende natuurparken Zhangjiajie en Jiuzhaigou? Hoe dan ook, de Chinese Muur moet je in ieder geval gezien hebben als je gaat backpacken in China, want dit indrukwekkende wereldwonder is voor veel backpackers het hoogtepunt van hun reis.

Aanbevolen dagbudget voor backpackers: € 26 *
Vliegticket China: vanaf € 357 *

China

2. Maleisië

Natuurliefhebbende backpackers zetten koers naar Maleisië, een goedkoop backpack land in Azië en een van de mooiste bestemmingen ter wereld. Je kunt de uitgestrekte natuurparken bezoeken en bijvoorbeeld orang oetans spotten op Borneo, maar ook door theevelden wandelen of jezelf onderdompelen in de lokale street food cultuur. Een bezoekje aan wereldstad Kuala Lumpur mag in ieder geval niet ontbreken, want deze indrukwekkende metropool is hét startpunt van je reis naar Maleisië

Aanbevolen dagbudget voor backpackers: € 21 *
Vliegticket Maleisië: vanaf € 394 *

Malaysia

1. Bangladesh

Het toerisme staat in Bangladesh nog in de kinderschoenen, en dan drukken we ons nog zachtjes uit. Er zijn maar weinig reizigers die zich aan dit heftige land wagen, en dat is niet helemaal terecht. Hier reis je even terug in de tijd en kun je een glimp opvangen van het vroegere Azië. Tijdens het reizen zie je uitgestrekte rijstvelden en kleine boerendorpjes voorbij schieten, maar je vindt er zelfs een aantal tropische stranden langs de kust. Bijkomend voordeel: het is een van de goedkoopste bestemmingen ter wereld. Backpacken in Bangladesh, durf jij het aan?

Aanbevolen dagbudget voor backpackers: € 15 *
Vliegticket Bangladesh: vanaf € 474 *

Bangladesh