Vind goedkope vliegtickets naar
Ankara


Goedkope vliegtickets naar Ankara

Vlieg voordelig naar Ankara

Goedkope vliegtickets naar Ankara 

Ankara is de hoofdstad van Turkije en ligt op de Anatolische Hoogvlakte van het land. Het is niet de grootste stad van Turkije, want dat is Istanbul. De stad is toch wel degelijk zeer geschikt voor Turkije reizen. De stad is niet alleen hoofdstad van het land, maar ook van de provincie Ankara. Ankara is als hoofdstad van Turkije gekozen, omdat de stad een meer centrale ligging heeft binnen het land. Ankara is het economische en bestuurlijk middelpunt van Turkije. Ankara is bovendien de voorloper van alle Turkse steden als het gaat om moderne architectuur. Ankara heeft ongeveer 4 miljoen inwoners. Goedkope vliegtickets naar Ankara boek je voordelig bij oranjevliegticket.nl.

 

Vergelijk alle goedkope vliegtickets naar Ankara in een handig overzicht

Naar en vanaf Ankara vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Bij ons vergelijk je alle goedkope vliegtickets van en naar Ankara in een handig overzicht. Na het invullen van je zoekopdracht krijg je een overzicht van alle airlines die van en naar de stad Amsterdam vliegen. Je kunt goedkope vliegtickets Ankara boeken met onder andere KLM, Emirates, Air France, United Airlines, TUI. Vanaf Amsterdam Airport vlieg je voordelig naar meer dan 100 bestemmingen, zoals Sydney, Londen, Lissabon, New York, Valencia, Kos, Madeira, ect.

 

Te doen in Ankara

Ankara is meer dan drieduizend jaar oud en een deel van de oude stadskern is bewaard gebleven. De stad is onder meer in handen geweest van de Grieken, Romeinen, Byzantijnen alvorens Ankara onder Osmaans (Turks) gezag kwam. Een laatste tijdperk in de geschiedenis van Ankara begon in 1920, toen Atatürk deze stad koos als het centrum van zijn onafhankelijkheidsstrijd. Van een rustige buitenpost op dat moment, groeide Ankara snel uit tot een grote stad in de jaren na de overwinning van Atatürk. Tegen het einde van 1923 werd Ankara de nieuwe hoofdstad en ontwikkelde de stad zich naar Europees voorbeeld.

In de oude stad in het noorden van Ankara kun je kennismaken met de rijke Turkse cultuur en de traditionele architectuur. Oud-Ankara bestaat uit een citadel met daaromheen een authentiek Osmaanse stad. In het oude deel van Ankara zijn veel bezienswaardigheden te vinden zoals de Zuil van Julianus en de tempel van Augustus. In de nieuwe stad rondom de oude heuvelburcht zijn veel moderne bouwwerken en uitgestrekte parken te vinden. Dit maakt Ankara een unieke combinatie van oud en nieuw. Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal goedkope vliegtickets naar Ankara.

 

Tips

Moderne winkelcentra tref je in de wijk Kizilay. Het Karum winkelcentrum ligt aan de Tulani Himli Avenue. Je vindt hier veel winkels. Voor oude winkeltjes moet je in de ÇikrikÇilar Yokusu in de wijk Ulus zijn. Bakircilar Çarsisi is een straat met veel koperbewerkers. Naast koperwerk vind je er ook sieraden, tapijten, antiek en zilver. Tegen de heuvel van de Citadel, bij de oude stadspoort, zijn er ook interessante winkeltjes. Hier is de specialiteit specerijen, gedroogde zuidvruchten en noten.

Het uitgaansleven van Ankara is minder spectaculair dan dat van Istanbul. Het nachtleven van Ankara speelt zich voornamelijk af in barretjes en nachtclubs. Over het algemeen zijn de bars voordeliger dan de nachtclubs. Als je op zoek bent naar live muziek en het clubcircuit dan zijn er mogelijkheden in de omgeving van Cebeci. In deze wijk zijn er veel jongeren en studenten.

 

Beste reistijd

Ankara ligt in het midden van Turkije en heeft een continentaal klimaat (landklimaat). Dit betekent dat de winters er fris zijn, maar dat het ’s zomers erg heet kan worden in Ankara. Er valt het hele jaar door weinig neerslag; in het totaal komt dit gemiddeld neer op zo’n 300 millimeter. ’s Winters ligt er weleens sneeuw in Ankara en vaak blijft dit ook enkele dagen tot weken liggen. Goedkope vliegtickets naar Ankara boek je eenvoudig op oranjevliegtickets.nl

 

Goedkope vliegtickets combineren met Hotel boeken

De Oranje Vliegtickets reisexperts houden ervan om het perfecte hotel voor je uit te zoeken. Zo kunnen we een hele reeks hotels voor je regelen zodat je tijdens je roadtrip elke dag opnieuw een fijne slaapplaats hebt, maar evengoed enkele nachtjes hotel voor je boeken wanneer jij op citytrip gaat. Hou je van charmante pensionnetjes of ga jij eerder voor het meest fancy hotel in town? Kies je een budgetoptie, of absolute luxe? Wat je voorkeur ook is, we zoeken voor de beste accommodatie. Ruime keuze uit alle types hotels: budgethotels, ketenhotels, vliegveldhotels, snelweghotels, onafhankelijke accomodaties, kleine familiehotels, designerhotels. Goedkope vliegtickets naar en goedkope hotel boek je eenvoudig op oranjevliegtickets.nl

 

Huurwagen boeken

Reizen met een huurwagen is net zo makkelijk als er eentje reserveren. Kies je data en locatie en boek eenvoudig je huurwagen via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Met een ruim aanbod aan wagens in 120 landen en op 8.000 locaties vind je vast de perfecte ride. Je reist 100% zorgeloos, want je huurwagen is all-in en er zijn nooit extra kosten ter plaatse. Zo kan jij je volledig concentreren op je roadtrip!

Nog wat meer over Oranje Vliegtickets

Dit is waarom mensen Oranje Vliegtickets gebruiken als gratis vergelijker
om goedkope vluchten te zoeken

Boek de beste deals

We zoeken en vergelijken actuele prijzen van meer dan 1200 maatschappijen voor vluchten en hotels. Zo vind je altijd de goedkope vliegtickets naar Ankara en beste reisdeals.

100% prijstransparantie
Hoe vaak je ook zoekt, je zoekacties hebben geen invloed op de prijzen die je vindt. We gebruiken geen cookies om prijzen aan te passen of te verhogen.
Betrouwbaar en gratis
Wij zijn geheel gratis in gebruik – geen verborgen kosten of vergoedingen – en we worden aanbevolen door door vele reisblogs en reistips websites.