Vind en vergelijk goedkope
vluchten naar Tsjechië

Vliegtickets Tsjechië

Vliegtickets Tsjechië

Tsjechië is een middelgroot land in het centrale deel van Europa en heeft als buurlanden Duitsland, Polen, Slowakije en Oostenrijk. Tsjechië is nog een relatief jong land en bestaat pas in de huidige vorm sinds 1993. Daarvoor was het onderdeel van Tsjecho-Slowakije. De hoofdstad Praag is de grootste en populairste stad van het land voor een stedentrip. Andere grote steden in Tsjechië zijn Brno, Pilsen, Hradec, Králové, Ostrava en Olomouc. Deze zijn echter minder in trek dan Praag voor een stedentrip. De andere kleinere steden in het land zijn voornamelijk in trek voor een dagtrip tijdens een vakantie in Tsjechië. In een aantal deze plaatsen is nog veel van de oorspronkelijke cultuur en rijkdom van het land terug te vinden. Sommige van deze steden zoals Český Krumlov, Telč en Kutná Hora hebben historische centrums die op de werelderfgoedlijst van de Unesco te vinden zijn. Ieder jaar komen er vele miljoenen toeristen naar Tsjechië en Praag toe om hier om de vele hoogtepunten van het land en de steden met eigen ogen te kunnen aanschouwen. De meeste toeristen die voor een stedentrip naar Tsjechië komen verblijven er in het voor of het najaar. De toeristen die hun vakantie in Tsjechië vieren en daarnaast een stedentrip maken zijn er voornamelijk in de zomermaanden te vinden. In de wintermaanden zijn sommige van Tsjechië erg in trek als wintersportbestemming. De hoogtepunten tijdens een stedentrip aan Praag zijn de Karelsbrug, St.-Vithiskathedraal en het oude stadsplein. Goedkope vliegtickets Tsjechië boek je eenvoudig op oranjevliegtickets.nl

 

Goedkope vliegtickets Tsjechië vergelijken en boeken

Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal vliegtickets Tsjechië. Onze geweldige vergelijker van vliegtickets bij de beste vliegmaatschappijen van Nederland zijn wij bij de verschillende bedrijven uitgekozen tot het meest succesvolle partner. Het mooie van onze website Oranjevliegtickets.nl is dat u met een zoekopdracht direct de prijzen laadt van de door u aangevinkte aanbieders zoals TUI, Transavia of KLM ect.

 

Vluchten naar Tsjechië boeken bij Oranjevliegtickets.nl

Het klimaat van Tsjechië behoort tot het Midden-Europese type waarin het klimaat van west naar oost gaande een steeds sterker continentaal karakter krijgt. Streken in de dalen van Bohemen hebben een laag neerslagcijfer. Weer andere gebieden in Bohemen hebben een onstabieler klimaat, dat lijkt op het Nederlandse klimaat. Het waait alleen wat minder hard en er valt veel meer sneeuw. De gemiddelde neerslag is in de dalen 450 tot 650 mm per jaar en in de bergen 1000 tot 2000 mm.

In de winter valt er geregeld sneeuw in de berggebieden, in de lager gelegen gebieden wisselen sneeuw en regen elkaar af. De gemiddelde januaritemperatuur over de periode 1961 tot 1990 varieert van ongeveer minus 6°C in de berggebieden tot vlak onder het vriespunt in de grote, lager gelegen, steden zoals Praag. In de bergen blijft de sneeuw gewoonlijk tot het midden van het voorjaar liggen. In deze periode staan de rivieren op hun maximum hoogte, vanwege de smeltende sneeuw. In de zomer (vooral juli) kunnen de temperaturen boven de 30 graden uitkomen. De gemiddelde temperatuur in de bergen is dan echter maar zo’n 11 graden, in de steden ligt het rond de 19. De gemiddelde temperatuur duikt meestal begin oktober weer onder de 10-graden-grens.

Hiernaast de klimaatdiagrammen van de wijk Ruzyně in Praag en de berg Lysá hora in het noordoosten van Tsjechië. Te zien is dat de temperatuur op de berg lager ligt dan in de stad, en dat er veel meer neerslag valt. In de categorie Climate diagrams of the Czech Republic op Wikimedia Commons zijn meer klimaatdiagrammen van andere locaties in Tsjechië te vinden.

 

Goedkope vliegtickets Tsjechië combineren met Hotel boeken

De Oranje Vliegtickets reisexperts houden ervan om het perfecte hotel voor je uit te zoeken. Zo kunnen we een hele reeks hotels voor je regelen zodat je tijdens je roadtrip elke dag opnieuw een fijne slaapplaats hebt, maar evengoed enkele nachtjes hotel voor je boeken wanneer jij op citytrip gaat. Hou je van charmante pensionnetjes of ga jij eerder voor het meest fancy hotel in town? Kies je een budgetoptie, of absolute luxe? Wat je voorkeur ook is, we zoeken voor de beste accommodatie. Ruime keuze uit alle types hotels: budgethotels, ketenhotels, vliegveldhotels, snelweghotels, onafhankelijke accomodaties, kleine familiehotels, designerhotels. Goedkope vliegtickets naar en goedkope hotel boek je eenvoudig op oranjevliegtickets.nl

 

Huurwagen boeken

Reizen met een huurwagen is net zo makkelijk als er eentje reserveren. Kies je data en locatie en boek eenvoudig je huurwagen via onze betrouwbare partner Sunny Cars. Met een ruim aanbod aan wagens in 120 landen en op 8.000 locaties vind je vast de perfecte ride. Je reist 100% zorgeloos, want je huurwagen is all-in en er zijn nooit extra kosten ter plaatse. Zo kan jij je volledig concentreren op je roadtrip!

Vliegtickets Praag

Praag

De Gouden Stad. Praag is de prachtige hoofdstad van Tsjechië die inmiddels vele bijnamen toebedacht is. De meest gebruikte bijnaam is de Gouden Stad, waarmee vooral de schoonheid van Praag eer aangedaan wordt.

Andere bestemmingen in Tsjechië
Reisinspiratie
Onze laatste reistips, deskundige weetjes en branch-inzichten om je reis onvergetelijk te maken

Nog wat meer over Oranje Vliegtickets

Dit is waarom mensen Oranje Vliegtickets gebruiken als gratis vergelijker
om goedkope vluchten te zoeken

Boek de beste deals

We zoeken en vergelijken actuele prijzen van meer dan 1200 maatschappijen voor vluchten en hotels. Zo vind je altijd de goedkoopste vliegtickets Tsjechië en beste reisdeals.

100% prijstransparantie
Hoe vaak je ook zoekt, je zoekacties hebben geen invloed op de prijzen die je vindt. We gebruiken geen cookies om prijzen aan te passen of te verhogen.
Betrouwbaar en gratis
Wij zijn geheel gratis in gebruik – geen verborgen kosten of vergoedingen – en we worden aanbevolen door door vele reisblogs en reistips websites.