Vind goedkope vliegtickets naar
Stonehenge


Goedkope vliegtickets naar Stonehenge

Vlieg voordelig naar Stonehenge

Goedkope vliegtickets naar Stonehenge

Stonehenge is een bouwwerk dat bestaat uit grote stenen. Het is duizenden jaren voor Christus gebouwd, in de jonge steentijd.  Sinds 1986 is het opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bouwwerk is eigendom van het koninklijk huis en wordt beschermd door de Engelse overheid. De omliggende gebieden zijn eigendom van de National Trust, een organisatie die de monumenten beheert. Goedkope vliegtickets naar Bristol boek je eenvoudig op oranjevliegtickets.nl

 

Vergelijk alle goedkope vliegtickets naar Stonehenge in een handig overzicht

Naar en vanaf Stonehenge vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Bij ons vergelijk je alle goedkope vliegtickets van en naar Stonehenge in een handig overzicht. Na het invullen van je zoekopdracht krijg je een overzicht van alle airlines die van en naar de stad Stonehenge vliegen. Je kunt goedkope vliegtickets Stonehenge boeken met onder andere KLM, Emirates, Air France, United Airlines, TUI. Vanaf Amsterdam Airport vlieg je voordelig naar meer dan 100 bestemmingen, zoals Sydney, Londen, Lissabon, New York, Valencia, Kos, Madeira, ect.

 

Locatie van Stonehenge

Het bouwwerk is gelegen in Engeland, in het graafschap Wiltshire, dat ruim 13 kilometer ten noordwesten ligt van de stad Salisbury. Naast deze locatie van de Stonehenge, zijn er nog meer monumenten in de Werelderfgoedlijst opgenomen die in de buurt liggen, zoals het hengemonument van Avebury en andere gebieden in de omgeving.

In de rest van Europa zijn ook bouwwerken te vinden met vergelijkbare grote stenen, zoals in Frankrijk (Corsica), Schotland, Nederland (Drenthe) en in België. Maar alleen in Groot-Brittannië worden Stonehenges gevonden. Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal goedkope vliegtickets naar Bristol.

 

De functie van Stonehenge

Vroeger werd het monument gebruikt als begraafplaats van een elite familie van heersers. Dit blijkt uit koolstofdateringen van de universiteit van Sheffield. Deze hadden geconstateerd dat in een periode mensen van een bepaalde familie er begraven werden. Andere onderzoekers constateerden dat de Stonehenge een soort gezondheidscentrum was, omdat er beenderen van mensen werden gevonden met letsels.

Tegenwoordig trekt het monument veel toeristen die om culturele redenen erheen gaan. Verder zijn er ook mensen die erdoor worden aangetrokken om de zonnewende te zien, hierbij komt de zon vanachter de stenen vandaan. Verder is de plek populair onder wichelroedelopers. Zij geloven dat het monument banden heeft met de kathedraal van Avebury. Goedkope vliegtickets naar Bristol boek je eenvoudig op oranjevliegtickets.nl

Nog wat meer over Oranje Vliegtickets

Dit is waarom mensen Oranje Vliegtickets gebruiken als gratis vergelijker
om goedkope vluchten te zoeken

Boek de beste deals

We zoeken en vergelijken actuele prijzen van meer dan 1200 maatschappijen voor vluchten en hotels. Zo vind je altijd de goedkope vliegtickets naar Stonehenge en beste reisdeals.

100% prijstransparantie
Hoe vaak je ook zoekt, je zoekacties hebben geen invloed op de prijzen die je vindt. We gebruiken geen cookies om prijzen aan te passen of te verhogen.
Betrouwbaar en gratis
Wij zijn geheel gratis in gebruik – geen verborgen kosten of vergoedingen – en we worden aanbevolen door door vele reisblogs en reistips websites.