Vind goedkope vliegtickets naar
Berlijn


Vliegtickets Berlijn

Voordelige vluchten naar Berlijn

Vliegtickets Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn behoort al jarenlang tot de top tien van populairste steden van Europa als het gaat om stedentrips en schoolreisjes. Er zijn voldoende redenen te noemen om Berlijn te bezoeken. Voor velen is de belangrijkste beweegreden om naar Berlijn te komen het roemruchte verleden van een in twee delen gesplitste stad, waarvan een democratisch westers deel een exclave vormde binnen het Oostblok ten tijde van de Koude Oorlog. De tweedeling van Berlijn en de Berlijnse Muur waren tot de val van de Muur in 1989 de belangrijkste reden om Berlijn toentertijd te bezoeken. Gefascineerd door het idee dat je bijna doordrong tot het hart van het Sovjet bolwerk en dat een grote betonnen muur een werkelijke fysieke grens vormde tussen oost en west trokken toen al grote aantallen toeristen richting Berlijn. Sinds de val van de Muur is de stad eigenlijk alleen maar interessanter geworden. Enerzijds is er het verleden, waarvan nu nog diverse elementen zichtbaar zijn in de stad, anderzijds is er een stad ontwikkeld die niet vanuit één centrum een normaal groeipatroon heeft doorstaan tijdens een belangrijke naoorlogse periode, maar een stad die voortkomt uit losse gebieden die een enorme inhaalslag gemaakt hebben waarbij de inrichting en architectuur soms aanzienlijk afwijkt van wat men gewend is. Wat eigenlijk een must-do is, is om je vooraf goed in de geschiedenis van de stad te verdiepen. Dit zal je helpen om te begrijpen waarom dingen in Berlijn zijn zoals ze zijn. Verder is Berlijn schoon, relatief veilig en zijn de mensen gastvrij. Het is gewoonweg een aangename stad om te vertoeven.

Dat Berlijn het culturele hart van Duitsland is merk je aan de grote hoeveelheid musea, bezienswaardigheden, festivals en andere evenementen. Je kunt je in Berlijn prima een week vermaken zonder je enig moment te vervelen. Vliegtickets Berlijn boek je voordelig bij oranjevliegticket.nl.

 

Vergelijk alle goedkope vliegtickets naar Berlijn in een handig overzicht

Naar en vanaf Berlijn vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Bij ons vergelijk je alle goedkope vliegtickets van en naar Berlijn in een handig overzicht. Na het invullen van je zoekopdracht krijg je een overzicht van alle airlines die van en naar de stad Berlijn vliegen. Je kunt goedkope vliegtickets Berlijn boeken met onder andere Lufthansa, KLM, Emirates, Air France, United Airlines, TUI. Vanaf Amsterdam Airport vlieg je voordelig naar meer dan 100 bestemmingen, zoals Sydney, Londen, Lissabon, New York, Valencia, Kos, Madeira, ect.

 

De Berlijnse Muur

De Muur staat symbool voor de scheiding tussen Oost en West, de Koude Oorlog en de tweedeling van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Zelfs jaren na de val van de Berlijnse Muur in 1989 komen toeristen nog steeds massaal af op de restanten van een bouwsel dat door Berlijners vooral vervloekt is. Wie de Muur wil zien die kan dat op diverse plekken in de stad doen. Het grootste deel muur dat nog op de oorspronkelijke plek staat vind je in Friedrichshain, aan de Mühlenstrasse. De East Side Gallery zoals dit monument heet is een op veertig meter na aaneengesloten stuk muur van maar liefst 1316 meter. In 1990 is de muur beschilderd door 118 kunstenaars waardoor het eruit ziet zoals je het tegenwoordig aantreft. Vandalisme in de jaren negentig van de vorige eeuw heeft ervoor gezorgd dat er wel een aantal herstelwerkzaamheden plaats hebben moeten vinden in het eerste decennium van deze eeuw. Een ander interessant stuk muur vind je op de volledig opnieuw ingerichte Potzdamer Platz. Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal goedkope vliegtickets Berlijn.

 

Overnachten in Berlijn

Er zijn hotels in alle soorten en prijsklassen. Meestal zijn de kleinere familiehotels in de kleinere dorpen/stadjes uitstekend van kwaliteit. Vaak zijn ze gecombineerd met een restaurant en zijn het echte familiebedrijven. Ook veel wijnboeren hebben “Gästezimmer” of vakantiewoningen bij hun boerderij. Hier leer je het echte landelijke Duitsland kennen. Boek je eenvoudig goedkope hotel op oranjevliegtickets.nl

Nog wat meer over Oranje Vliegtickets

Dit is waarom mensen Oranje Vliegtickets gebruiken als gratis vergelijker
om goedkope vluchten te zoeken

Boek de beste deals

We zoeken en vergelijken actuele prijzen van meer dan 1200 maatschapijen voor vluchten en hotels. Zo vind je altijd de goedkoopste vliegtickets Berlijn en beste reisdeals.

100% prijstransparantie
Hoe vaak je ook zoekt, je zoekacties hebben geen invloed op de prijzen die je vindt. We gebruiken geen cookies om prijzen aan te passen of te verhogen.
Betrouwbaar en gratis
Wij zijn geheel gratis in gebruik – geen verborgen kosten of vergoedingen – en we worden aanbevolen door door vele reisblogs en reistips websites.